неделя, 1 ноември 2015 г.

Йордан Зеленгоров чества 25 г. творческа дейност

 30-годишнината на ФТА „Загоровче” съвпадна с личния юбилей на неговия ръководител Йордан Зеленгоров - 25 години творческа дейност. На честването към него бяха отправени много поздрави и благодарности, но най-емоционалният момент дойде, когато неговите възпитаници опитаха с думи да изразят какво е за тях „Загоровче”. Ето го и пълния текст на емоционалното слово на танцьорите: 
"Днес, на нашия празник, искаме да кажем най-голямото благодаря на нашия господин Йордан Зеленгоров за високия професионализъм и всеотдайността към всеки от нас. Още преди началото на първи клас ние сме влезли в залата, която след това се превърна във втория ни дом. Приятелството и екипността, която създадохме преди толкова години, е нашето най-голямо богатство. От малки и неориентирани деца се превърнахме в големи хора -  всеки със своите амбиции, цели и мечти. Ансамбълът е неразривна част от нас и затова този юбилей е огромен празник за всички. Целият ни съзнателен живот минава именно през школата на Загоровче. Една школа, която не е направила от нас просто танцьори. Школа, която ни превърна в хора. Всичките ценности, които имаме, сме ги изградили именно благодарение на господина, както с обич го наричаме. Той ни научи не просто да танцуваме. Научи ни да вярваме в себе си, научи ни на сплотeност, даде ни очи за изкуството. Всеки от нас си има своята лична история в ансамбъла. Често пъти падахме. Често искахме да се откажем. Не веднъж сме ронили сълзи, някои дори си тръгваха, но още на следващата репетиция се връщаха. Падахме и ставахме, смяхме се, карахме се, но нищо не успя да разклати колектива ни. Приятелството ни ставаше все по-силно, а успехът на ансамбъла се превърна в наша цел. Тази сила, воля и желание за успех не остана само на сцената. Най-ценното е, че успяхме да я прехвърлим и в живота си. Тук е моментът да се преклоним пред човека, който ни научи на всичко това. Онзи, който ни е дал всичко, често ни се е карал, ние тайничко сме изразявали недоволство към него и накрая с усмивка сме танцували - с цялото си сърце и цялата жар, която може да има само един танцьор. Това е човекът, който днес отбелязва 25 години от творческата си дейност, човекът, който остави част от сърцето си, силата, борбеността и темперамента си във всеки от нас. Затова със сълзи в очите искаме да благодарим на господина за отдадеността му към нас! Да благодарим, че от малки нерешителни деца той създаде зрели хора, които сами подреждат живота си и смело крачат напред към реализирането на мечтите си! Да благодарим за това, което сме! 
  Честит празник, господине! Продължавайте да работите със същия хъс и дух, за да създавате достойни хора. Вашата школа не е просто школа за танцьори. Тя е идеален модел на една общност, в която вярата, силата и увереността са водещи добродетели!

Няма коментари :

Публикуване на коментар