сряда, 21 май 2014 г.

Изложба на детско творчество за Деня на Земята



На 22 април всяка година хората отбелязват Международния ден на Земята. По този повод в залата на Общинския съвет беше открита изложба на детски творби от природни и отпадъчни материали. Тя се организира ежегодно от община Септември и Детския комплекс с цел да се стимулира и поощри творчеството на децата, а също така да се привлече вниманието на обществото върху проблемите по опазването на природата и околната среда.
Мероприятието се наложи като традиция и всяко следващо издание е по- интересно и впечатляващо от предишното. Темата за опазване на планетата и за оползотворяването на природните продукти и отпадъците провокира мисълта и въображението на децата. Всички присъстващи на изложбата бяха очаровани от невероятните детски хрумвания за претворяването на различни отпадъчни и природни материали в чудни макети, пана, цветни картини, вази, фигури и всевъзможни произведения на детското творчество.
В подготовката на изложбата се включиха стотици деца от 15 групи от ОДЗ „Приказен свят” и „Червена шапчица” - Септември, както и от детските градини във Ветрен, Лозен, Варвара, Ветрен дол, Бошуля и ученици от СОУ „Хр. Ботев”, НУ „Васил Левски” от Септември, от училищата във Ветрен, Ветрен дол, Виноградец, Варвара и др. Най-добрите творци на възраст от 4 до 15 години бяха наградени с близо 60 колективни и индивидуални грамоти за отлично представяне, както и с предметни награди. Те бяха връчени от секретаря на общината Атанас Танев. Той поздрави децата за изключително красивите и оригинални творби и за способността им да превърнат отпадъчните материали в китна градина.
Изложбата е включена в културния календар на община Септември и е едно от масовите мероприятия, които Детския комплекс организира наред с Коледната изложба и Общинския детски пленер, които дават възможност на всички желаещи да изявят своите дарби и умения.

Няма коментари :

Публикуване на коментар