сряда, 11 юни 2014 г.

Бели гълъби полетяха в небето на детския празник



Община Септември, НЧ „Будители -  2004” и Детският комплекс организираха на 1 юни прекрасен празник, посветен на Международния ден на детето. Пред фонтаните, в центъра на Септември, над 130 деца се включиха в тържеството и завладяха на всички присъстващи със слънчевите си усмивки и талантливите си изяви.

Поздрав към тях отправи кметът на община Септември Петър Бошев като им пожела  животът им да бъде един безкраен празник, да бъдат здрави, усмихнати и щастливи. „Детството – реално и вълшебно, e ваше! – каза той. - Живейте в неговата магия и не бързайте да станете големи! Детството е приказка, която няма да се повтори. Мечтайте, учете, радвайте се на живота! Когато вие празнувате, когато вие се смеете и играете, светът става по-красив и слънчев”.

В концертната програма се включиха Мажоретният състав с ръководител Петрунка Маргинова и гъдуларките Христина Тодорова и Росица Атанасова от Детския народен оркестър с ръководител Димитър Димитров към Детския комплекс. Децата от ОДЗ „Приказен свят” предизвикаха овациите на всички с двата си впечатляващи танца - „Джентълмените” и „Дъга”.

Един от най-вълнуващите за малчуганите моменти бе пускането на бели гълъби в небето от кмета Петър Бошев като послание за мир в целия свят. Разноцветни балони също изпъстриха небето над Септември, изпратени като поздрав към всички деца за щастливо детство.

Радост предизвика постановката „Снежанка” на театър „Чар” – Пазарджик. В нея взеха участие и септемврийски деца. МАГ „Стил” им привлече вниманието с различни фокуси. В организирания пленер на тема: „Моите детски мечти” всяко дете нарисува своето желание, своята мечта. Разиграна бе и томбола, с която организаторите зарадваха всички с предметни награди и лакомства.


Няма коментари :

Публикуване на коментар