сряда, 8 октомври 2014 г.

Ветеран планинар чества своята 90-годишнина



от Септември. Своята кръгла годишнина той чества сред туристите от ТД ”Незабравка”, които през последните десетилетия му бяха като семейство. Тържеството се състоя в клуба на дружеството. На него присъстваха, освен близките му, над 60 планинари от Септември и Пазарджик. На юбиляра бяха поднесени много цветя и подаръци, не мина и без торти, като на една от тях беше изобразен самият бай Георги.  При духането на празничните свещи помогнаха и младите надежди на туризма в общината Митко Узунов и сестра му Данира, Ивайло Петров и Ивана Борисова.
Бай Георги е основател на ТД ”Незабравка” и доскоро бе член на Управителния съвет на дружеството. В момента е почетен член на съвета и почетен председател на клуб „Ветеран”. Наскоро бе удостоен от БТС със почетен знак за заслуги - признание, което се дава на дългогодишни активни туристи.
Планинарите коментираха, че само допреди две години Георги Кузев е бил неизменна част от групата по време на излети. За последно се е качил на връх Цепина. „За жалост вече му е трудно да покорява върховете, но му пожелаваме още дълги години да бъде с нас на празниците”, казаха от дружеството. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар