сряда, 8 октомври 2014 г.

Продължава работата по проекта за водния цикъл на Септември



Три фирми изпълняват строително-монтажните работи /СМР/ на ВиК мрежата и на Пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) по проекта „Подобряване на водния цикъл на град Септември”. Той е на обща стойност 9 018 190 лв. и е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и от държавния бюджет на Република България.
По договор за "Строителство на „Водопроводна и канализационна мрежа по път III-8402 от км 5+186 до км 5+500" вече приключи изпълнението на този обект - от началото на града (бензиностанция „Целев”) до надлеза над ЖП линията. Изпълни се водопроводната и канализационна мрежа на кв. „Юг” в отсечката, сградни водопроводни и канализационни отклонения, ревизионни и дъждоприемни шахти. Стойността на обекта е 338 547 лв. с ДДС, изпълнител е „СИГМА СТРОЙ” ООД.
По договор за "Изпълнение на строително-монтажни работи за ВиК мрежата на гр. Септември" изпълнител е „Хидрогруп“ ДЗЗД - София, а стойността на обекта е 2 862 321 лв. Подписани са протоколи № 2а за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво за строежи на техническата инфраструктура за квартал „Юг” и ромския квартал. По-голямата част от канализационната мрежа в ромския квартал е положена. Изградена е шахтата на Каналната помпена станция, аварийния преливен канал и ревизионните шахти.
В квартал „Юг” е изпълнен главен колектор І от път III-8402 до промишлената зона преди ЖП линията. Довършват се ревизионните шахти по този участък, работи се по преливната шахта и дюкера и по канализационната мрежа на различни участъци. Предстои изпълнението на хоризонтален сондаж под ЖП линията, довеждащ колектор до ПСОВ и продължаване на СМР на канализационната мрежа, както и на реконструкция на водопроводна мрежа на кв. „Юг”.
По договор за „Инженеринг на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – гр. Септември” изпълнител е "Енержи стрийм" ДЗЗД – София, а стойността на обекта с ДДС е 4 680 300 лв. Разработен е работен проект, който е съгласуван от компетентните органи, и е издадено разрешение за строеж от 17.06.2014 г. Подписан е Протокол № 2 за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво за строежа. Изпълняват се дейностите, свързани с изграждане на ПСОВ. Направен е захранващ електропровод, а административната сграда и сграда механично стъпало са на ниво груб строеж. Завършени са бетоновите работи на депото за утайки, изпълнени са основи, фундаменти, плочи на портиерна, трафопост, дизелгенератор, водомерна шахта. Към приключване е отводняването на терена и подготовката му за изграждане на останалите сгради и съоръжения на пречиствателната станция.
Освен в Септември, строително-монтажни работи се извършват и в други селища в общината. Приключи изграждането на поредния етап на вътрешна водопроводна мрежа в Семчиново. Обектът е от Поименния списък за капиталово строителство и основен ремонт за 2014 г. с целеви средства в размер на около 20 хил. лв. Той е в ромския квартал на селото и строителството му се извърши съвместно от община Септември и „ВиК” ЕООД – Пазраджик.
Продължава четвъртият етап от изграждането на канализационната мрежа в Ковачево. Целият проект за мрежата в селото по договор с ПУДООС е на стойност 6 093 458 лв. С четвъртия транш от 457 033 лв. изпълнителят „ДАНИМЕКС ГРУП” ЕООД  ще прокара 1 823 линейни метра от канализацията.

Няма коментари :

Публикуване на коментар