сряда, 8 октомври 2014 г.

Красиво спортно съоръжение откриха в град Септември



Нова спортна площадка вече радва почитателите на девиза „В здраво тяло – здрав дух” в Септември. Красивото многофункционално съоръжение беше изградено похвално бързо срещу Младежкия дом в града. То е финансирано от Министерството на младежта и спорта и е едно от общо петте, които се строят в различни селища след спечелени проекти и подписани договори от общината.
Отец Йордан Василев освети площадката при откриването й и пожела на всички, които ще тренират на нея, да няма травми, а само удоволствие от спорта и високи постижения. Кметът Петър Бошев честити на септемврийци новата придобивка, пожела успехи на спортуващите и ги посъветва да я пазят, защото е на всички. Това стана под погледите на насъбралите се хора и гостите, сред които бяха бившата министърка на младежта и спорта проф. дфн Мариана Георгиева, кандидатите за депутати Георги Мърков и Юмер Хамза, областният управител на Пазарджик Иван Йорданов и др.
Мариана Георгиева припомни, че изграждането на съоръжението е станало възможно благодарение на добрата воля на кабинета „Орешарски”. Тя пожела от него да тръгне кариерата на бъдещи шампиони като големия наш спортист Мърков, които да прославят България.
Самото откриване беше нетрадиционно. Вместо да режат ленти, кметът Петър Бошев, бившата министърка и септемврийски деца пуснаха в небето сини балони, а заедно с тях полетяха и десетина бели гълъби. Народни хора се извиха на изкуствената тревна настилка. Последваха демонстрационни мачове на тенис на корт,след които спортистите определиха пред кмета съоръжението като прекрасно. В края на тържеството млади надежди на футболния клуб „Локомотив” изиграха среща и демонстрираха майсторство.
Площадката може да приеме любители на различни спортове – футбол, хандбал, тенис на корт и др. Кметът Бошев заяви, че скоро ще започне строителството и на втората площадка в Септември, която ще се  изгради в двора на незавършената гимназия. Според него месец ноември е реалистичният срок за завършането й. Другите три по селата вече са в напреднала фаза и скоро ще бъдат готови. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар