четвъртък, 10 септември 2015 г.

Отворено писмо до кандидата за кмет на Септември Марин Рачев

Г-н Рачев,

  Четем Вашия вестник, четем вестник „За Септември”, както и „Загорово”. Във Вашия нищо друго не намираме, освен хвалби относно това, което сте „направили” за жителите на Септември, както и тотално оплюване на кмета Петър Бошев. Не е ли смешно да се самоизтъквате по този начин?Оставете жителите сами да оценят какво сте свършили.
  Господине, когато се правеше канализацията в нашия кв. „Юг” по многомилионния проект за водния цикъл на града и се асфалтираха улиците, нито веднъж не Ви видяхме да дойдете. Настоящият кмет постоянно следеше работата на работниците. И за канализацията, и за асфалтирането на улиците не се самоизтъкна, че прави нещо добро, докато с вестника си само го хулите, а Вие се самоизтъквате. Не помня бивш или настоящ кмет,или кандидат за кмет да е правил нещо подобно. При това лично срещу Вас в другите издания не съм прочела нито една обидна дума, въпреки че повечето от публикациите във Вашето, в които присъстват дори улични цинизми, постоянно са давали повод да се отвърне със същото. Аз съм се питала, а може би и Вие – защо опонентът Бошев не Ви отвръща с подобен език? Дали пък той или хората около него не умеят да ругаят като каруцари? Или е въпрос на нещо друго – достойнство, чест и ниво, под което не си позволява да пада?
   Къде бяхте досега, г-н Рачев? Много от жителите дори не Ви познават? Точно сега, когато ще се кандидатирате за кмет, и вестник пуснахте, и уж много неща направихте. Знаете ли, че почти на всяка сесия Общинският съвет в Септември единодушно гласува отпускане на помощи за лечението на хора със заболявания или за подпомагане на талантливи деца, но нито неговият председател, нито съветниците, нито кметът ходят да се снимат със семействата им и да публикуват снимките си като благодетели? Дарителите, особено в храмовете, обикновено го правят като добри християни, съвсем безкористно, а почти всички държат имената им да бъдат запазени в тайна. Това е така, защото Богоугодното им дело се оценява не от електората според броя на бюлетините в урните, а от съвсем друго място, пред което ние сме само малки прашинки.
   Призовавам Ви към повече смирение, г-н Рачев. Хулите и заливането на опонента с кал са неща, които отдавна отвращават хората и ги отблъскват. Това е бита карта и с нея избори не се печелят, а се губят, запомнете го от мен. Говоря не само от мое име, а от името на десетки познати, с които коментираме случващото се. Почти всички са потресени от налагания език на омразата, който трябва да остане в миналото. Спомнете си за един президент на България, който точно с такива действия изгуби предварително обявени от социолозите за спечелени от него избори. Хората жадуват за позитивизъм, но такъв липсва. Искаме да видим програма за излизане на общината от тежкото положение, а не епизодични акции в различни селища с цел печелене на гласове.
  Накрая искам дебело да подчертая, че не съм близка на кмета Петър Бошев и не изпълнявам някаква поръчка, както сигурно ще бъде обвинена. Просто в един момент не издържах на казаните по-горе неща и написах това писмо, което е до Вас, но държа да го прочетат и жителите на общината.


Спаска Василева, пенсионирана учителка 

Няма коментари :

Публикуване на коментар