вторник, 16 септември 2014 г.

Ветераните от „Локомотив” /Пловдив/ изгубиха от нашите под погледа на Зума



Легендата на българския футбол Христо Бонев – Зума изгледа в Септември мача между ветераните от неговия „Локомотив /Пловдив/ и наборите им от нашия едноименен отбор, спечелен от септемврийци с 1:0. Сблъсъкът на бившите имените футболисти се разигра навръх честването по случай 50-годишнината на Септември като град на 6-и този месец.
За приятелската среща сред избраниците на треньора Ганчо Пеев от Града под тепетата личаха имена като Лазар Въчков, Мишо Умерски, Стефан Лулчев, Илия Анчев, Краси Димитров, Филип Георгиев и Ивелин Георгиев. Отборът дойде като фаворит след двете победи над настоящия първенец в шампионата за ветерани „Ботев” /Пловдив/.
Мачът, изигран в духа на феърплея, обаче се оказа труден за „майничките”. Нашите показаха характер и майсторство и през първото полувреме, макар и с гипс на дясната ръка, кметът на общината Петър Бошев беше острието с 3 положения пред противниковата врата, спасени от стража на пловдивчани.
След почивката и те имаха шанс на няколко пъти да ни накажат, удариха и две греди, но на „сцената” изгря звездата на  нашия вратар Георги Стойчев, отразил неспасяеми на пръв поглед удари. Точно тогава дойде мигът на Антон Дамянов от септемврийския „Локомотив”, който със страхотно воле заби топката под гредата на пловдивчани за 1:0.
Именитите ни противници се изнервиха и от противниковия щаб тръгнаха да обвиняват страничния рефер Георги Ватев, че ги „сече” и дава несъстествуващи засади. С усмивка на уста, под аплодисментите на публиката, той благородно отстъпи мястото си и предаде флагчето на един от опонентите, който продължи да съдийства на негово място. Това обаче не помогна и безупречният в тази среща главен съдия ... наду свирката за края на мача без промяна в резултата. Сладка победа по прекрасен повод.
След душа в съблекалните двата приятелски отбора направиха „разбор” на срещата в ресторант „Секвоите”.


Няма коментари :

Публикуване на коментар