понеделник, 29 септември 2014 г.

Георги Карушев подари фланелки на ФК „Локомотив”



Роденият в Септември бивш футболист на националния ни отбор и легендарен защитник на „Локомотив” /Пловдив/ Георги Карушев подари на ФК „Локомотив” /Септември/ комплект фланелки, изработени в Германия. Освен това мъжкият ни отбор получи и две футболни топки.
„Изказвам своята благодарност на Карушката за съпричастността му към проблемите, които ни съпътстват – заяви кметът на общината Петър Бошев. – Радвам се, че откликна на нашето искане за подпомагане на футболния клуб. Много съм доволен от факта, че той не е забравил откъде е тръгнал. Подобни жестове заслужават адмирации и ще бъде добре ако и други успели спортисти от нашия край последват примера му.”
Георги Карушев е роден в Септември през 1962 г. Кариерата му започва в местния „Локомотив”. За големия футбол го открива Христо Бонев – Зума, който го привлича в пловдивския тим. Там той играе от 1983 до 1991 г. като в 189 мача има вкарани 23 гола. Става един от малкото играчи на поста защитник, успели в един мач да отбележат хеттрик. Изиграл е 8 мача за олимпийския национален отбор с един вкаран гол. В сезона 1993/94 г. играе за португалския клуб „Жувентуд”. Живее в Пловдив, семеен е и има успешен собствен бизнес.

Няма коментари :

Публикуване на коментар