вторник, 18 март 2014 г.

Шефът на огнеборците в Септември стана пожарникар на годината





Началникът на УПБЗН – Септември гл. пожарникар Александър Генчин стана „Пожарникар на годината” в раздел „Превенция”. Най-добрите 15 огнеборци и спасители за 2013 година получиха своите награди в Централния военен клубх в столицата.
На проведената за 19-и път церемония гл. пожарникар Генчин получи ценната статуетка от главния секретар на МВР гл. комисар Светлозар Лазаров. „Победителите в заключителния етап на Национален конкурс „Пожарникар на годината 2013” са героите на деня, защото техният труд и професионализъм се ползват с голямо обществено доверие”, се казва в приветствието на министър Цветлин Йовчев до служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.
Александър Генчин е пожарникар от 1983 г., а от следващата и досега работи в Държавен противопожарен контрол, където е началник група. От 3 години оглавява Участъка за пожарна безопасност и защита на населението в Септември. За 30 години служба има стотици излизания с дежурната смяна при пожари. Винаги е до колегите си в пожарния автомобил по време на тревога. Най-тежки пожари през годините са били в КМХ – Белово, фабрика „Победа” – Септември, както и пламнали горски масиви. През зиматана 2012 г. участва в спасяването на изгубилите се туристи от Бургас около връх Милеви скали.
Генчин еженен, има две дъщери. Признава, че е попаднал случайно в пожарната – преди това е бил професионален футболист и нападател във „В” група.
„Приемам отличието като заслуга и на десетимата огнеборци, които работят в управлението в Септември”, заяви главният пожарникар.

Няма коментари :

Публикуване на коментар