сряда, 12 март 2014 г.

Кметът Бошев се отказа от увеличение на заплатата



Кметът на община Септември Петър Бошев се отказа от увеличени на заплатата с около 450 лв., което стана възможно след направените промени в Закона за местно самоуправление и местна администрация. Това той направи на сесия на Общинския съвет.
Веднага след като общинските съветници започнаха дебати за кметското възнаграждение, Бошев стана и показа предварително подготвена декларация. В нея той беше написал, ще че дарява ежемесечното си увеличение за различни инициативи – подпомагане на даровити деца, пенсионери, социално слаби или болни граждани, спортисти и др. Отчет за това къде са насочени парите той смятал да дава във в. „За Септември”.
„Исках да избегна разгорещените спорове и излишна загуба на време и затова на момента в заседателната зала промених решението си”, обясни кметът. Той обяви пред съветниците, че изцяло се отказва от увеличението, след като то се превръща в „ябълка на раздора”. „Стана ми обидно, че заплатата на кмета на общината предизвика неодобрение. За себе си бях решил, че ще дарявам разликата за благотворителност”, обясни след сесията градоначалникът.
 Съветниците от своя страна гласуваха сумата да бъде разпределена пропорционално и прибавена към заплатите на кметовете на населени места в общината.

Няма коментари :

Публикуване на коментар