петък, 21 март 2014 г.

Проведе се общинско ученическо състезание по безопасност на движението



Общинското ниво от Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя” се проведе на 20 март в Детски комплекс -Септември. Целта на викторината е изграждането на умения и навици у подрастващите за действие в условията на пътното движение и формиране на култура на безопасно поведение на пътя. Излъчи се представителен отбор от общината за участие в следващите етапи на викторината. Участието е отборно, като всеки отбор се състои от четирима ученици – по един от 5, 6, 7 и 8 клас. В тазгодишното състезание се включиха четири отбора от общината - представители на СОУ „Хр. Ботев” и СОУ „Хр. Смирненски” - Септември и основните училища в Ковачево и Варвара.
Състезанието се проведе в три кръга – решаване на тест, викторина по БДП и практическо задание – подреждане на пъзели от пътни знаци. Във всеки един от кръговете представянето на отборите се оценяваше от компетентно жури в състав: председател Васил Кръстев – инспектор от РУ „Полиция” – Септември, и членове Димитрина Попова и Емилиян Стойнов - главни експерти от Общинска администрация. След оспорвана надпревара и променящи се резултати през отделните кръгове, отборът на ОУ „Никола Вапцаров” - Варвара се класира на първо място, на второ - СОУ „Хр. Ботев”, на трето  - СОУ „Хр. Смирненски” и на четвърто - ОУ „С. Св. Кирил и Методий - Ковачево. За най-изявените велосипедисти се проведе и отделен кръг за майсторско управление. Победител в този кръг стана Янко Ненчев от Ковачево.
Отборите получиха грамоти за участие и медали, а отборът победител – купа и възможността да представи общината на следващия етап от викторината.

Няма коментари :

Публикуване на коментар