събота, 1 август 2015 г.

Общински съвет - Септември прие отчета на администрацията за изпълнение на взетите от него решения

   Общински съвет - Септември прие отчета на администрацията за изпълнение на взетите от него решения. Това стана на последната сесия на септемврийските общинари. Същевременно в Септември вече е започнала работа и комисия, която ще провери всички направени граждански регистрации на територията на общината в търсене на нередности. В периода от януари до юни Общински съвет - Септември е взел 167 решения. От тях около 120 са изпълнени от администрацията, останалите са в процес на изпълнение. Две са били върнати от Областния управител, преразгледани и гласувани отново. Неизпълнените решения са едва 4. След малко дебати, общинарите приеха отчета на администрацията за изпълнение на решенията.

  Създава се и  Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми в Септември. Той ще се намира на втория етаж на Сградата на българо-съветската дружба. Общинският съвет одобри и отпускането на еднократна парична помощ за лечение на двама тежко болни хора от общината.

  В Община Септември вече заседава комисия, която да провери всички граждански регистрации, направени на територията на общината в периода от 1 юли 2014 г. до 30 април 2015 г. Председател на комисията е Секретарят на Община Септември Атанас Танев. В нея влизат: представители на Областна администрация, полицията и служба ГРАО  от гр. Пазарджик, двама души от служба АПОН и един от техническата служба в Общинската администрация. Проверката се извършва във връзка с промените в Закона за гражданските регистрации, целящи да предотвратят изборния туризъм. Ако комисията открие нарушения в документите, предоставени от кметствата, в срок до 30 дни тя трябва да изпрати протокол до Кмета на Общината, който има правото служебно да заличава регистрации.

Няма коментари :

Публикуване на коментар