четвъртък, 20 август 2015 г.

Младо семейство, работещо в Германия, дари животоспасяваща апаратура

сем. Здравко и Евелина Тодорови
 Дарение на животоспасяваща апаратура направиха на Филиала за спешна медицинска помощ в Септември двама млади ветеринарни лекари, живеещи и работещи в Германия. Д-р Здравко Тодоров и съпругата му д-р Евелина Тодорова пристигнаха на церемонията вчера с 4-месечния си син Лазар. Те разказаха, че спонтанно възникналата идея е подкрепена от немската фирма ”Беркер и Бербаут”. Благодарение на нея филиалът получи преносим ЕКГ апарат „Helege”, монитор за наблюдаване на пациенти, дефибрилатор, лекарска чанта, професионални апарати за измерване на кръвното налягане, медицински инструменти и консумативи.
  „Разбрахме за крещящята нужда на работещите в спешните центрове в България от подобна апаратура и веднага се заехме с реализирането на идеята си. Работим заедно в Германия от 2 години и смятаме да се завърнем в родината, но след като натрупаме достатъчно опит”, казаха младите специалисти. Здравко обясни, че е от Ветрен дол, а Евелина – от Пазарджик, така че било съвсем естествено да насочат дарението към нашия регион.

  Директорката на Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик д-р Надка Пангарова поздрави семейството и благодари за направеното добро. „Подобни неща рядко се случват в нашата сфера, затова Ви желая здраве от сърце. Ние разполагаме с апаратура, но с годините тя се амортизира и има нужда от обновяване, което е трудно във време като днешното”, каза тя. Завеждащата ФСМП в Септември д-р Соня Караджова връчи на сем. Тодорови благодарствено писмо, в което се казва: „Радваме се и се надяваме, че има и други млади хора като Вас, работещи в чужбина, които мислят за България и помагат”.   

Няма коментари :

Публикуване на коментар