понеделник, 13 юли 2015 г.

Изявление на г-н Петър Бошев - кмет на Община Септември

 "От позицията на действащ кмет на Община Септември, по повод отправените ми обвинения за потискане и възпиране на местния бизнес, категорично заявявам, че заставам зад бизнес, който се подчинява на законовите изисквания и бизнес етика! Ще подпомагам и толерирам бизнес, който работи, поддържа и създава работни места. Няма да приема и ще бъда противник на онзи бизнес, който действа извън правилата и се облагодетелства незаконно, още повече с невъзвратими последици за околната среда. Водата е безценно богатство и всички трябва да се противопоставяме и осъждаме подобни посегателства, като проблема решаваме ние - днес и сега, а не в бъдеще - нашите деца и внуци!
 Басейнова дирекция отне разрешителното на фирма "Стройкомерс" за нерегламентирания добив от р.Чепинска. Нормативните изисквания за извличането на подземни богатства от речни легла за държавите от ЕС са много строги и ограничителни, като санкциите, които се налагат са безкомпромисни. Конституцията повелява, че "частната собственост е неприкосновена" - тогава кой си позволява да я заграбва и унищожава....?
  В заключение бих искал да добавя, че почтенните бизнесмени излизат в открит диалог с опонентите си, застават зад името си, не се крият зад фирми-фантоми и не водят до заблуждение както работещите за тях, така и останалите.
Нека да не забравяме, че както се отнасяме към природата днес, така и тя утре ще се отнесе към нас! "

Няма коментари :

Публикуване на коментар