сряда, 29 юли 2015 г.

Пред завършване е най-мащабният проект, реализиран някога в Община Септември

  Пречиствателната станция за отпадъчни води в Септември е пред завършване. Модерното съоръжение, изградено по европейски стандарти, трябва да заработи наесен. То е „перлата в короната” на най-мащабния проект, реализиран някога в Общината – общата му стойност е 9 018 280 лв. Инвестиционният проект е с предмет „Подобряване на водния цикъл на гр. Септември” и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.” Освен станцията, по него бяха изградени канализационни мрежи на улици в кв. „Юг” в Септември и в ромския квартал. Предвидено е станцията да пречиства и отпадъчните води на Ветрен дол и Варвара.
  Успешното изпълнение на проекта ще доведе до осигуряване на екологосъобразно пречистване на битовите отпадъчни води и ще подобри жизнената среда и здравето на населението. Това ще подпомогне осигуряването на устойчива околна среда и ще създаде сериозно конкурентно предимство при привличане на инвеститори и развитие на местната икономика.
  Освен екологичните ползи за града, реализацията му ще донесе и много социални и икономически ползи за региона. С рехабилитацията на ВиК мрежата ще се повиши ефективността на водоснабдителната и канализационната мрежа, ще се подобри качеството на питейната вода, ще се спестят водни ресурси, ще бъдат  осигурени и нови работни места.

 
Общата цел на проекта е подобряване на съществуващата система за управление на питейните и отпадъчни води на територията на град Септември, посредством повишаване на качеството на услугите във ВиК сектора на съответната територия и ограничаване на отрицателното въздействие на заустваните отпадъчни води, в съответствие с приоритетите и целите на Европейския съюз/За Септември/

Няма коментари :

Публикуване на коментар