четвъртък, 9 юли 2015 г.

Ученици от Септември се учиха на планинарство

  Двудневен престой в района на хижа "Гургулица" осъществиха учениците от 9-ти клас на СОУ "Христо Ботев" от гр. Септември. Проявата бе организирана заедно с местното ТД ”Незабравка”. Целта на мероприятието е учениците да попаднат в нова среда, да се научат да работят в екип, да си приготвят храна и да се ориентират по маркировката в планината.
   От хижа Гургулица, разположена на 1200 м.н.в. младежите предприеха едночасов преход по посока връх Белмекен. В района на едно от водохващанията за язовир Белмекен походът беше спрян поради влошаване на времето и наближаващата лятна буря. Разразилата се природна стихия попречи на групата да посети намиращият се на около 2 км. голям водопад. Вълнуващите впечатления и преживявания бързо оправиха настроението на учениците. На следващия ден младежите преодоляха маршрута до Костенския водопад за около час, след което се отправиха към намиращия се в района на гр. Долна баня парк с щрауси.
   Класната ръководителка г-жа Елена Попова коментира: "За някои от младежите това бе първото докосване до високата планина и те бяха много впечатлени. Имаме уверението от ръководството на ТД „Незабравка”, че от есента класът ще основе свой клуб по туризъм към дружеството и се надяваме на някоя забележителност да получим членски карти на Българския туристически съюз".

Няма коментари :

Публикуване на коментар