петък, 7 ноември 2014 г.

Лазар Влайков оглави Общинския съвет в Септември



Лазар Влайков е новият председател на ОбС – Септември, след като на последното заседание Антон Влахов подаде оставката си. В началото на 50-ата сесия той застана на трибуната и прочете кратка декларация, че се оттегля от поста. Не станаха ясни мотивите за оставката, като самият Влахов заяви, че ще коментира решението си "когато му дойде времето".
Незабавно бе сформирана петчленна комисия за избор на нов председател. Оглави я Димитър Джамов, а  в нея влязоха още Илия Танев, Васко Петров, Кирил Кузев и Махмуд Салим. За поста бяха номинирани двама съветници - Лазар Влайков от ГЕРБ и Стоил Стоилов от коалиция ОДС /Общност на демократичните сили/. Проведе се тайно гласуване, като съветниците влизаха един след друг в стая, а след това пускаха поставената в плик бюлетина в прозрачна урна. След преброяването на гласовете стана ясно, че за Лазар Влайков са гласували 13 души, а за Стоил Стоилов – 6.
При подаването на изенадващата оставка Антон Влахов каза: „Ако през това време съм засегнал някого лично, то е било в интерес на работата, а не на лични интереси и облаги. Пожелавам на следващия колега по-добра работа, но да не забравя, че всяка сесия на председателя е последна…”
Кметът на общината Петър Бошев поздрави новоизбрания председател с думите: „Пожелавам на господин Влайков успех, здраве и сработване с Общинска администрация. Нека заедно да решаваме проблемите и през оставащото време като избраници на народа да свършим добра работа, за да приключим успешно мандата.”
„Благодаря за гласуваното доверие на всички колеги, включително и на онези, които гласуваха против – обърна се към присъстващите Влайков. – Популистки неща няма да казвам. Добре знам, че председателят сам по себе си не представлява нищо, а той представлява институцията. Да се надяваме, че ще намерим баланса в работата между ОбС и администрацията за по-бързо решаване на проблемите на общината, защото хората са ни избрали с презумцията да подобрим в някаква степен качеството им на живот. ”
 Лазар Влайков е третият човек, който заема поста председател на Общински съвет – Септември през този мандат. Преди Антон Влахов на председателското място стоеше ескдепутатът от БСП Георги Мърков.
Лазар Николов Влайков е роден през 1973 г. в Пазарджик. Живее в с. Виноградец, където завършва и средното си образование. Семеен, с едно дете. Общински съветник е втори мандат.

Няма коментари :

Публикуване на коментар