петък, 30 януари 2015 г.

Какви са очакванията Ви за новата 2015 година? С този въпрос се обърнахме към кметове на населени места



Стоянка Костова – кмет на Славовица:
Всяка нова година идва с надежди и очаквания да бъде по-добра и по-успешна от предишната. През настоящата 2015 г. с помощта на община Септември силно се надявам да бъдат разрешени някои от най-наболелите и неотложни проблеми на селото. Един от тях е ремонтът на покрива на читалищната сграда. Тя е уникална като архитектура и с отлагането на ремонта може да се стигне до нежелани последици. По предложение на Районната здравна инспекция – Пазарджик до края на годината предстои гробищният парк да бъде приведен в състояние, отговарящо на изискванията – подравняване, изграждане на тоалетна, ВиК възел и ограда и поставяне на съд за отпадъци.
По отношение на инфраструктурата предстои преасфалтиране на улица „26-а” и асфалтиране на улиците „8-а”, „20-а” и „21-ва”. Водопроводната мрежа е много стара  и с цел подобряване на водоснабдяването и избягване на непрекъснатите аварии и ремонти трябва да бъде изработен проект за подмяна на водопроводната система. Ако успеем да разрешим тези проблеми, Славовица ще придобие по-добър вид и ще стане по-добро място за живеене.
Първо искам да подчертая направеното за двете населени места през 2014 г. Асфалтира се пътят от Славовица до Горно Вършило. Изгради се етап от водопровода, свързващ Горно и Долно Вършило  с Вилната зона в местностите Андрея и Пражара.
Най-важното и спешно нещо, което очаквам да се случи през 2015 г., е ремонтът на покрива на сградата на кметството. Водопроводът на Горно Вършило е от далечната 1947 г., авариите са постоянни и спешно се нуждае от ремонт. Гробищният парк е в окаяно състояние. Надявам се поне да се сложи ограда и да се прокара  вода.
Във Вилната зона има изграден параклис. Пътят до там е почти непроходим с превозни средства, необходимо е да се ремонтира. Очаквам,  че през 2015 г. ще бъде изготвен кадастралният план на Вилната зона.
 



Веска Ганчева -кмет на Семчиново
Очаквам през новата година да се довърши започнатото разширение на водопроводната мрежа и уличното осветление в новия ромски квартал. По одобрен европейски проект на община Септември ще се извърши и частична подмяна на съществуващата  водопроводна мрежа в Семчиново, както  и ще се преасфалтират  най-изкопаните улици. Предвиждам също така да се довърши изграждането на отводнителни канали в района между двете реки, тъй като при обилни валежи съществуващите поливни вади не могат да поберат количеството вода и се наводняват жилищните сгради, а улиците се подкопават и рушат. Преминаващата през центъра на селото река е подкопала подпорната стена зад училището, разрушени са циментовият пояс и водостокът под моста. При намаляване водата в реката незабавно трябва да се укрепят тези съоръжения.
Очаквам да бъдат подравнени и чакълирани няколко улици, които са с много неравности. Необходимо е да се направи и разширение на гробищния парк.
И, най важното, очаквам да се изгради спортна площадка за децата в селото, за да има къде да спортуват.





Няма коментари :

Публикуване на коментар