петък, 30 януари 2015 г.

Изготвят проекти за ремонт на читалищата в общината



Среща със секретарите на читалищата в общината проведе в кабинета си кметът Петър Бошев. На нея присъстваха зам-кметът Стефка Попова и секретарят на общината Атанас Танев. Представителите на културните институции бяха запознати със Силви Ахмедов от фирма „Ейс”, която започва да прави пълно обследване на състоянието на сградите и количествена стойност. Изготвен беше и график за посещение на всички села. Извършеното от фирмата ще послужи за изработване на технически проекти за кандидатстване пред фонд „Земеделие” по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
Състоянието на някои от читалищните сгради е много лошо и те спешно се нуждаят от ремонт, заявиха секретарите. Те бяха единодушни, че трябва да се започне от покривите, които текат и рушат помещенията. След това сградите ще бъдат санирани.
Кметът Петър Бошев изрази надежда, че проектите ще бъдат одобрени за финансиране от фонд „Земеделие”. Ако това не стане, може да се наложи Общинският съвет повторно да гласува промяна на собствеността на читалищата от публична общинска в частна общинска, за да могат те да кандидатстват самостоятелно в качеството на юридически лица с нестопанска цел.

Няма коментари :

Публикуване на коментар