вторник, 17 февруари 2015 г.

Заменяме 145 ниви срещу част от дълга към „Пътстрой”



Община Септември направи частична замяна на дълга си към кредитора „Пътстрой” ООД, който общо е в размер на 3 млн. 290 хил. и 535 лв. С решение на Общинския съвет 1 207 дка общинска земя стават собственост на строителната фирма, а дългът намалява с 500 хил. лв.
С решението на ОбС се осигурява изпълнението на съдебна спогодба от 28 май 2014 г. между общината и „Пътстрой”. Според нея до края на годината фирмата трябваше да получи сумата от 822 633 лв., но поради липса на средства са й приведени само 70 хил. лв. Пакетът имоти, който взема фирмата, е от 145 ниви. От тях 139 се намират в землището на Ветрен – в местностите Горна Ада, Байлови градини, Ружина поляна, Юручуша, Горни Башали, Средни ливади, Вейовец, Баталите и Чарнатовица. Други 6 парцела са в землището на Злокучене – в местностите Градините, Гювенджово и Грънчовица.
При замяната община Септември поема всички дължими данъци, такси и режийни разноски. В решението изрично е записано, че кметът на общината ще сключи договора за замяна на дълг срещу собственост само ако „Пътстрой” ООД се откаже от претенции за лихви и неустойки заради забавеното плащане

Няма коментари :

Публикуване на коментар