вторник, 17 февруари 2015 г.

Какви са очакванията Ви за новата 2015 година? С този въпрос се обърнахме към кметове на населени места



Радослав Лютаков – кмет на Ветрен: С настъпването на новата година всички очакваме тя да бъде по-добра и по-успешна от предходната. Специално за мен като кмет на град Ветрен за изминалата 2014 г. може да се каже, че беше успешна най-вече с няколко  неща. Започнахме дългоочакваната подмяна на водопровода по главната улица, което бе една от основните пречки за асфалтирането й. Направихме спортно игрище с изкуствена настилка и осветление, на което деца и младежи да могат спортуват. Детската градина спечели проект на ПУДООС, с който бе облагородена и подновена детската площадка. Асфалтирани бяха 100 метра от  улица „Втора“, която свързва ромския квартал,  и се извърши ремонт  на тротоара по главната улица.
През настоящата 2015 г. се надявам, че с помощта на Общинската администрация и Общинския съвет ще бъдат решени още доста неотложни проблеми на нашия град. На първо място ще продължим подмяната на останалите 500 метра от водопровода по главната улица, и надявам се, след това да се извърши и цялостното й асфалтиране.
За подобряване на инфраструктурата предстои още асфалтиране на улица „Първа“, която вече трета година се опитваме да направим, защото е в много окаяно състояние, особено след проливни дъждове. Надявам се също така да можем да асфалтираме още 3-4 улици, а други да бъдат подравнени и чакълирани. За пътя към язовира се предвижда запълване на  множеството дупки, построяване на една нова чешма, както и направа на навес и стълби към Мечишката чешма. На улица „Трета“ ще се поставят тръби за канализация, защото е недопостимо в днешни времена навън да тече мръсотията от домакинствата. В ромския квартал, след като успяхме през изминалата година да асфалтираме една много важна улица, ще бъдат подравнени и чакълирани и други улици, ще се поставят кошове за отпадъци и ще се монтират още няколко пейки.   
През настоящата година ще обърнем по-сериозно внимание и на гробищните паркове, за които е необходимо разширение, както и доизграждане на започнатите огради и поставяне на кошове за отпадъци. Следващото нещо, което ще направим през годината, ще бъде продължаване на ремонта и откриване на мултифункционална зала, която ще замени полуразрушената през годините ритуална зала.
Предстои ни и ремонт на съблекалнята на стадиона, за да се приведе в по-добър вид. През месец март подготвяме поставянето на паметна плоча на четници от Ветрен, борили се за свободата на България. Тя ще бъде монтирана на Руския паметник на връх Еледжик. 



Асен Беков – кмет на Злокучене: Очаквам през 2015 г. да бъдат асфалтирани две улици в ромската махала на селото – „Девета” и „Тринадесета”. Имам уверението на кмета на общината Петър Бошев още на първата работна среща с кметовете в началото на тази година. Също така ще бъде построена и спортна площадка в двора на училището, където младите хора ще имат възможност да играят футбол, баскетбол, хандбал и да развиват други спортове. Вярвам, че обещаното от кмета и Общинска администрация щебъде изпълнено.

Няма коментари :

Публикуване на коментар