вторник, 28 април 2015 г.

Национални награди за деца от СОУ „Христо Ботев”



През тази учебна година учениците от СИП - Религия при СОУ „Христо Ботев“ - Септември за пореден път спечелиха национални награди на два от най-популярните конкурси в страната.
През април се проведе Национален конкурс за православна поезия и проза на тема „Христос воскресе – радост донесе“. Той бе организиран от МОН, Националният дворец на децата и ОДК - Бургас. В тазгодишното издание участваха ученици от І до ХІІ клас в три възрастови групи.
Момчил Гладичев, ученик по религия от втори клас, макар и още малък, получи заслужена първа награда за прекрасния и вълнуващ детски разказ „Моето чудно великденско яйчице“. Това е първи опит за Момчил в този жанр и той с увереност вече може да каже, че е открил своя литературен талант. Заедно със семейството си момчето присъства на церемонията по награждаването на 16 април в Бургас и се завърна с богати впечатления. Талантливият ученик получи диплом, плакет и православни книжки.
На 27 март в Казанлък се състоя награждаването на участниците в националния конкурс за хумористична литературна творба „Присмехулници”, част  от  Чудомировите  празници на община  Казанлък. Конкурсът се организира от МОН, НДД и ОДК „Св. Иван Рилски“ – Казанлък. В него участваха почти две хиляди ученици. Тази година нашите деца по религия за първи път изпратиха свои творби във всички жанрове и заслужено получиха награда.
Петокласничката Йоана Чавдарова се класира на трето място за оригиналния забавен разказ „Светът на детските сънища“ в раздел проза, възрастова група 11–14 години. Отличената ученичка получи медал, диплом и предметни награди, както и специално издадена книжка с наградените детски творби.
За двете наградени деца това са първи награди. Надяваме се да продължат да се трудят усърдно и им пожелаваме да печелят още заслужени отличия на конкурси!

Няма коментари :

Публикуване на коментар