сряда, 8 април 2015 г.

Проведе се ученическо състезание по безопасност на движението



Общинският етап от Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя” се проведе в залата на Общинския съвет в Септември. Това атрактивно състезание се организира за девета поредна година от Детския комплекс.
Целта на викторината е изграждане на умения и навици у подрастващите за действие в условията на пътното движение и формиране на култура на безопасно поведение на пътя, а също така  да бъде излъчен представителен отбор от общината за участие в следващите етапи. В състезанието участваха четири отбора - представители на СОУ „Хр. Ботев” и СОУ „Хр. Смирненски” - Септември и на основните училища във Ветрен и Варвара. По регламент участието във викторината е отборно, като всеки отбор се състои от четирима ученици – по един от 5, 6, 7 и 8 клас.
Състезанието се проведе в три кръга – решаване на тест, викторина по безопасност на движението и практическо задание – подреждане на пъзели от пътни знаци и решаване на тест за оказване на първа долекарска помощ. Във всеки един от кръговете представянето на отборите беше оценявано от компетентно жури в състав: председател  - Христо Георгиев – РУ „Полиция”, и членове: Марияна Гигова – ст. експерт от РИО - Пазарджик, Кирил Стойкин – ст. учител от ПГ по МЗС, и от Общинска администрация: Димитрина Попова – гл. експерт „ОХД“ и Емилиян Стойнов - гл. специалист „ОМППЗМ“. След оспорвана надпревара и променящи се резултати през отделните кръгове, с убедителна преднина на първо място се класира отборът на СОУ „Хр. Ботев”. На следващите три места, с минимални разлики между тях, се подредиха отборите  на СОУ „Хр. Смирненски”, ОУ „Н. Вапцаров“ - Варвара и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Ветрен.
Всички получиха грамоти за участие и медали, а отборът  победител – купа и възможността да представи общината на следващия - регионален етап от викторината.

Няма коментари :

Публикуване на коментар