сряда, 8 април 2015 г.

„Ден на толерантността” в ОДЗ „Червена шапчица”



В ОДЗ „Червена шапчица” – Септември се проведе среща с родители, деца и учители от група „Здравец”. Поводът беше организираният  „Ден на толерантността.” Всички бяха участници в тренинг: „Толерантни ли сме към себе си и другите”, с цел да се сподели собственият  положителен пример за формирането на толерантни качества у децата. 

Предучилищна възраст е времето, когато  учители и родители като партньори са отговорни за възпитанието на детето в отзивчивост и деликатност по отношение на другите хора, грижовност и съчувствие към връстниците и към възрастните.

Деца и родители, разделени на отбори, извършваха различни дейности:
-  ”Азбуката на толерантността” приобщаваше децата към етнически и национални принадлежности;
- 10-те златни правила на толерантността” учеха децата да проявяват  интерес, уважение, отзивчивост и толерантност към другите хора;
- ”Детелината на толерантността” насърчаваше децата към повече взаимни дейности и добри взаимоотношения един към друг. Направените постери им показваха какво означава уважение, взаимопомощ и взаимодействие в групата, учеха ги да бъдат добри не само в днешния ден. Родители учители си подадоха ръка за внимание, разбирателство, равенство и толерантност.
От нашите думи израстват корени, добрите ни мисли са цветята, добрите дела са нашите плодове, а доброто сърце е нашата градина!
 Силвия Лазарова – директор 

Няма коментари :

Публикуване на коментар