вторник, 28 април 2015 г.

Започна цялостната подмяна на водопровода във Виноградец



Започна работата по цялостната подмяна на водопроводната мрежа във Виноградец. Тя е с дължина 23 913 м и е на стойност 5 979 445 лв. с ДДС. Заради високите нива на подпочвените води изкопните дейности стартираха от изхода на селото в посока автомагистрала „Тракия”, както и от ромския квартал.
Подмяната е част от големия проект на община Септември за реконструкция и рехабилитация на водоснабдителната система и съоръжения в 5 села. Общата му стойност според договора за финансова помощ, подписан от кмета Петър Бошев с ДФ „Земеделие”, е 6 604 115 лв. Изпълнител на проекта е „Гелак” ООД – София, а строително-монтажните работи по целия проект трябва да приключат за пет месеца.
Фирмата вече завърши подмяната на водопровода на две улици в Семчиново. Те са с дължина 691 метра, на стойност 229 863 лв. с ДДС. Изпълнителят е асфалтирал участъците, в които е работел и е поправил разрушените тротоари. На улица в ромската махала е направено отводнение, което е допълнителна помощ от фирмата извън проекта, съобщи кметицата Веска Ганчева.
Завършен е и обектът в Бошуля, където са подменени 257 м от водопроводната мрежа на стойност 61 479 лв. с ДДС. „Много сме доволни от работата на фирмата. Всичко беше изпълнено коректно и точно. Със земната маса, която беше изкопана, работниците укрепиха дигата на Бошулското дере, което минава през селото”, каза кметът Любен Христосков.
В Карабунар в момента се работи по подмяната на 1 088 м от водопровода на стойност 258 800 лв. с ДДС. Кметът Петър Джалев съобщи, че вече е поставена голямата тръба и се правят връзките към къщите. Обектът обхваща 4 улици от селото. И тук фирмата е извършила добро дело – изчистен е изцяло затлачен канал.
Във Ветрен дол работата започва тези дни. Ще бъде подменен водопровод с дължина 172 м на стойност 74 526 лв. с ДДС. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар