сряда, 8 април 2015 г.

Ловци слушаха поезия и гледаха филм за колега



Представяне на поетични книги и прожекция на премиерен филм за ловец събра на едно място почитатели на римуваното слово и на двуцевката. Домакин на срещата в заведение в Лозен беше бизнесменът Георги Величков, който е и главен герой във филма. Той е заснет 
от оператора Евгени Попов  по време на излет на Георги с група ловци от село Дорково в района на Видин. Успешният лов и операторските попадения станаха повод за изработване на документалната лента за Величков и приключенията му с пушка в ръка.
Освен дебютния филм "На лов край Видин", бяха представени и двете последни стихосбирки на поета от Ветрен дол Борислав Петров - "Завещание" и "Живот". Негови стихове прочете артистът Александър Пасков от Пазарджишкия драматичен театър „Константин Величков”, а за творчеството му говори литературният критик Никола Иванов. На срещата присъстваха председателят на ловно-рибарското дружество Пазарджик, на ЛРД в Септември Мариян Златков, както и ловци от дружинката на Лозен. Специален гост на вечерта бе кметът на община Септември Петър Бошев, които е голям почитател на поезията и страстен ловец. Той поздрави двамата автори и им връчи  грамоти за принос в областта на културата на община Септември. Художникът Коко Анастасов,  който с часове поддържа градуса на настроението със своята китара, подари на домакина Георги Величков и поета Борислав Петров свои графики. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар