вторник, 10 март 2015 г.

Разпределиха средствата за спорт в общината



Общинската експертна комисия за спорт в Септември с председател зам.-кметът инж. Стефка Попова проведе заседание за разпределение на средствата за клубовете. В бюджет 2015 г. за подпомагане и развитие на спорта в общината са предвидени 35 хил. лв. По предложение на инж. Попова средствата бяха разпределени според дейността на всеки клуб, броя на състезателите и броя на отборите в различните възрастови групи.
Най-голяма сума - 6 хил. лв., получава ФК „Балкан” /Варвара/. Отборът единствен от общината играе във „В” Републиканска група и с решение на Общинския съвет му беше гласувана допълнително и целева субсидия в размер на 10 хил. лв. Тимът на ФК „Локомотив” /Септември/ взема 3 800 лв., ФК „Зенит” /Ветрен дол/ - 3 200 лв., а ФК „Тракия” /Лозен/, ФК „Спартак” /Бошуля/, ФК „Вихър” /Ветрен/, ФК „Рьофикс” /Симеоновец/ и ФК „Виноградец” получават по 2 800 лв. Карате клуб „ТОНУС - 2” /Септември/ ще разчита на 900 лв., Дружеството на гълъбовъдите „СТЕЛТ - 2007” /Септември/ - на 500 лв., СК „Вдигане на тежести и културизъм” /Септември/ – на 500 лв., Спортният клуб по шах в общинския център – на 300 лв., Спортен клуб по тенис на маса „Локомотив” /Септември/ - на 2 хил. лв., колкото получава и вторият клуб по тенис на маса – „Локомотив - 1951”. За ученически състезания са предвидени 1000 лв., а 800 лв. остават като резерв.
Комисията реши преводите на субсидиите да стават със заявка на клубовете. Протоколът с решенията е предложен за одобрение на кмета на общината Петър Бошев.

Няма коментари :

Публикуване на коментар