сряда, 23 юли 2014 г.

Общината получи 200 хил. лв. помощ от финансовото министерство



Община Септември получи финансова помощ от Министерство на финансите в размер на 200 хил. лв. Това стана след като кметът Петър Бошев депозира писмо с искане пред ведомството на министър Петър Чобанов. Преди това със свое постановление Министерският съвет прие Наредба за условията, реда и критериите за предоставяне на средства  на общини в затуднено финансово състояние за 2014 г.
Кандидатстващите общини трябваше да отговарят поне на три от общо пет критерии за достъп до финансиране. Необходимо бе да предоставят искане, което задължително се подава от кмета. Към него се прилага програма за ограничаване на просрочените задължения. Изработената от септемврийските финансисти програма включва: кратка оценка на финансовото състояние на общината, мерки за приоритизиране и оптимазация на разходите, за повишаване на събираемостта на приходите, за намаление на просрочените задължения с времеви график за обслужването им, както и необходим размер на заявените средства за подпомагане и остойностени очаквани резултати.
Община Септември е една от петте в областта, одобрени за получаване на помощ. Сумата от 200 хил. лв. ще се използва предимно за погасяване на стари задължения.

Няма коментари :

Публикуване на коментар