сряда, 23 юли 2014 г.

Сдружение „Човеколюбие” приключи проект, финансиран от Швейцария



Сдружение „Човеколюбие” – Пазарджик приключи на 10 юли проекта „За повече и по-качествени социални услуги”. Той е реализиран с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество. Размерът на безвъзмездната швейцарска помощ е 145 960.31 лв., а общата му стойност - 162 178,13 лв. Целева група бяха хора с психични проблеми, професионалисти в областта на психичното здраве и социалните дейности, съмишленици и симпатизанти. Асоцииран партньор бе община Стрелча.
В продължение на една година организацията развиваше активна дейност на територията на три общини – Пазарджик, Септември и Стрелча. Постигната беше основната цел на проекта – повишаване капацитета на Сдружение „Човеколюбие” за предоставяне на повече и по-качествени социални услуги. Направени бяха структурни и организационни промени, разкрити бяха клонове на организацията в Стрелча и Септември. Повишен беше капацитетът на предоставяните социални услуги - Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми и Защитено жилище. Преустроени бяха складови помещения в офис и архив. След обзавеждане, Защитено жилище „Човеколюбие” повиши капацитета си от 6 на 8 потребители.
Регионални координатори организираха дейностите за Стрелча и Септември.
В Септември, след ремонт и обзавеждане на сграда, предоставена от общината, беше открит Център за психично здраве. Подбран бе и обучен екип, който ще предоставя социалната услуга Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми от града. Членовете му преминаха през професионално обучение за „Сътрудник социални дейности”, специализирано обучение и стаж в Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми „Човеколюбие”. Проведено беше обучително пътуване до Стара Загора.

Няма коментари :

Публикуване на коментар