сряда, 23 юли 2014 г.

Ученици твориха през ваканцията в академията по Християнско изкуство



И през тази ваканция в Детски комплекс – Септември се проведе Лятна академия по Християнско изкуство с ръководител Йорданка Василева. Заниманията бяха всеки ден от 31 юни до 18 юли.
Творческата атмосфера обхва учениците от първи до осми клас. С бели, зелени и червени боички и с много любов децата рисуваха своите творби за националния конкурс „Аз обичам България“. Малките сами изработваха апликации с животни, цветя и царски корони от разноцветна хартия. Най-любимо занимание за всички се оказа низането на красиви перлени гривни от мъниста. Те бяха предназначени за благотворителен базар в Пловдив. С богато въображение и идеи децата украсиха с пъстри панделки и шапчици диадеми и шноли за коса. А по-големите измайсториха моливи със забавни физиономии на животинки. Учениците от клуб „Християнско изкуство“ не за първи път участват в благотворителни инициативи и знаят, че в живота човек трябва да прави добро и да дарява любов. Децата са съпричастни към болката на другите и с радост помагат на нуждаещите се – те не само изработиха предметите, но и сами си купиха много от тях и така събраха немалка сума за базара.
Леките и приятни занимания в стаята учениците редуваха със забавни игри и спортуваха на уредите в двора на комплекса. А в последния ден от лятната академия, като награда за положения труд, всички участници се почерпиха с лакомства. Много от децата с интерес ще продължат да посещават заниманията и през следващите летни дни в клубовете на Детския комплекс.

Няма коментари :

Публикуване на коментар