сряда, 23 юли 2014 г.

Танцьорите от „Мераклии” с голяма награда от Боровец



Престижна награда на един от най-големите фестивали в страната – „Магията на Рила планина”, спечели фолклорна група „Мераклии” – Септември.  Талантливите танцьори на ръководителя Светослав Дончев се представиха достойно на форума в Боровец сред десетките състави от различни кътчета на България и заслужиха грамотата „За най-голям ентусиаст във фолклорния фестивал”.
Септемврийските танцьори бяха изтеглени при тегленето на жребия да играят последни, но с играта си респектираха другите състави и показаха, че с тях  шега не бива. Напротив – те потвърдиха неписаното правило от шоу бизнеса, че най-накрая на концерта на сцената се явяват звездите.
„Невероятно изживяваве, неповторима атмосфера, едно от най-добрите ни представяния досега”, коментираха радостно танцьорите. Освен че имаха възможността да се потопят в магията на българската култура и традиции – народни и нестинарски танци, гостите на известния ни курорт имаха удоволствието да опитат традиционни гозби, както и да видят демонстрации на занаятчии от цялата страна.
Богатата концертна програма беше едната част от фестивала, донесла много емоции на зрителите. Атракцията в шоу програмата бе най-големият тиган – „Юнашки тиган”, в който бяха приготвени 1 тон от вкусните самоковски картофи, с което курортът Боровец кандидатства за рекорд на Балканите.
Танцьорите от ФГ „Мераклии” взеха и грамота за участие в престижния фестивал плюс един кашон с пенливо вино, с което те поляха отличното си представяне и показаха, че умеят и да се веселят, освен да удивляват зрителите и да предизвикват аплодисменти. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар