сряда, 23 юли 2014 г.

Наши ескперти на обучение в Холандия



Община Септември участва в проекта „Е-ПОДЕМ – европейски проекти, общински дейности и електронен мениджмънт”, финансиран от ОП „Техническа помощ” и изпълняван от Националното сдружение на общините в Република България. Зам.-кметът по строителството инж. Стефка Попова и директорът на дирекция ЕИХД Катя Йовчева пътуваха до Маастрихт, Холандия, за обучения по два различни модула. Те се проведоха в Европейския институт по публична администрация /ЕИПА/, който е водеща организация за обучения в публичния сектор. Участниците от цялата страна бяха одобрени на конкурсен принцип, след извършен анализ на постъпилите от общините заявки и съгласуване на изискванията с управляващия орган на ОП „ТП”.
Обучението на общински експерти в чужбина се реализира по Дейност 3 и е насочена към разширяване на общинския експертен капацитет за успешна подготовка и изпълнение на проекти, съфинансирани от СКФ. От 29 юни до 3 юли инж. Стефка Попова участва в обучителния модул „Европейски проекти за опазване на околната среда”. След това - в периода от 6 до 10 юли, представител на общината в групата по модул „Административен капацитет за изпълнение на европейски проекти” бе Катя Йовчева. Обучението се проведе по различни теми: актуални тенденции в европейската публична администрация, активни местни власти в Европа, управление на човешките ресурси при разработване и изпълнение на проекти, ролята на мениджъра за насърчаване на развитието и др. Имаше и учебно посещение в общината в гр. Маастрихт.
Всички разходи по обучението са поети от проекта и община Септември не е плащала за обучението на експертите, казаха от администрацията. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар