сряда, 10 юни 2015 г.

Обновяват за 219 хил. лева парк в Септември



Кметът на общината Петър Бошев направи първа копка и официално даде старт на строително-монтажните работи по цялостната рехабилитация на парка срещу Младежкия дом в Септември. Той рязби бутилка шампанско в огромна фадрома и пожела успех на работниците от фирмата изпълнител – „Обединение МСКГ” ДЗЗД – София.
Паркът ще бъде обновен на два етапа. Първият включва доизграждане на алейната мрежа, допълване на озеленяването, монтиране на парково осветление, обособяване на място за детска площадка, реконструкция на съществуващата сцена, на която ще бъде поставена нова козирка с метална конструкция, и изграждане на пакинги за 47 леки коли. Работата трябва да приключи за 30 календарни дни. Финансирането на обекта е по сключен договор между община Септември и Държавен фонд „Земеделие” на обща стойност за изпълнение на първия етап  219 130 лв., от които 50 хил. лв. са собствени средства.
При реализирането на втория етап ще бъде направена пристройка към сцената за съблекалня със санитарни възли и обществена тоалетна, включително за лица с увреждания. За оборудването на детската площадка ще бъде изготвен отделен проект. 







Няма коментари :

Публикуване на коментар