сряда, 10 юни 2015 г.

Весел детски празник



1 юни – Международният ден на детето! Най-веселият празник - на игрите, песните, танците и доброто настроение! Такъв беше първоюнският ден и в Септември -  пъстър, весел, слънчев и много усмихнат!
Още от 10 часа сутринта на площада в града започнаха да пристигат деца от ОДЗ „Червена шапчица“ и ОДЗ „Приказен свят“, придружавани от техните всеотдайни учителки, за да участват в празничната програма, организирана от община Септември, НЧ „Будители – 2004“ и Детския комплекс. Водещи бяха Лара Лазарова и Селена Кънчева. Целта на организаторите бе да се даде възможност на децата да се изявят на сцената, а по-големите и да участват в пленера на тема „Моите детски мечти”.
Двете детски заведения бяха подготвили богата празнична програма от песни, танци и стихотворения. А за забавлението на всички присъстващи беше представен детският спектакъл на ДКТ „Константин Величков“ - Пазарджик „Веселото трамвайче“.
Децата, които се включиха в пленера, нарисуваха най-пъстрите и съдържателни рисунки, защото всяко дете изобрази своята детска мечта и защото знаеха, че рисунките ще бъдат разпродавани, за да се съберат средства за подпомагане лечението на приятеля им Ивайло Миленков – на 7 годинки! Благодарение на отзивчиви септемврийци само по време на празничната програма от разпродажбата на детски творби бяха събрани 313 лв., които са предоставени за лечението на Ивайло.
Благодарности и дълбок поклон пред всички дарители!
Кметът на общината Петър Бошев отправи поздрави към децата по случай празника и заедно с нетърпеливите малки помощници пусна в небето бели гълъби и пъстри многобройни балони. Всички присъстващи деца бяха зарадвани и с подаръци от организираната безплатна празнична томбола.


Няма коментари :

Публикуване на коментар