сряда, 10 юни 2015 г.

Детската градина във Ветрен дол чества 35-г. с грандиозен концерт



 

35-годишен юбилей отбеляза с грандиозен концерт Целодневна детска градина "Детелина" в село Ветрен дол. За своите родители и гости на тържеството малчуганите бяха подготвили специална програма, която продължи над два часа под нестихващите аплодисменти на възхитената публика. В концерта взеха участие малчуганите от двете възрастови групи, бивши възпитаници на ЦДГ, танцов състав „Елидерче” и Стефка Пашева и Спаска Бурова от пенсионерския клуб в селото.
Гости на тържеството бяха кметът на общината Петър Бошев, зам.-кметът Стефка Попова, председателят на ОбС Лазар Влайков, кметът на Ветрен дол Димитър Христосков и директори на детски градини от общината. Ст. експертът „Предучилищно възпитание” в РИО – Пазарджик Марияна Гигова прочете поздравителен адрес от името на началничката на инспектората Валентина Кайтазова. Кметът Бошев раздаде много подаръци на децата, а на директорката на ЦДГ Анета Славова връчи плакет на общината и поздравителен адрес до колектива.
„През последните 30 години салонът никога не е бил толкова пълен”, каза развълнуван председателят на читалище „Култура” Йордан Кондупишев. Сцената беше богато украсена от организаторите и приличаше на декор от вълшебна приказка.
Калинки с пъстри перелинки, патета, малки морячета и още куп други интересни герои се включиха в концерта. Втора възрастова група с учители Мария Атанасова и Анета Славова представи танци като „Кукла на конци” и „Цъфнало цвете шарено”. Подготвителната група също се изяви с танци, сред които „Моя страна”, „Слънчице” и „Детска планета”. Децата ог тази група изпълниха и любими песни като „Една българска роза”. Малките актьори драматизираха притчата за майката – ангел на земята. Празникът завърши с общо хоро и фойерверки за радост на децата и зрителите в залата.
„За огромния труд, който е положен от участниците в този грандиозен концерт, адмирации заслужават всички – от децата до техните учителки начело с Директорката Славова”, каза на тръгване кметът Петър Бошев. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар