сряда, 10 юни 2015 г.

Общината участва в междинна среща в София по проект EPLACE



Среща на партньорите от европейския проект EPLACE се проведе през май в София. Той има за основна цел повишаване на енергийната ефективност на обществени сгради чрез разнообразни мерки – дистанционен контрол на разхода на електроенергия, промяна на „енергийното” поведение на работещите в сградите, енергийни анализи и др.
От българска страна партньори по проекта са община Септември и Регионална енергийна агенция - Пазарджик (технически партньор). Две сгради в Септември - на Общинската администрация и Медицинския център, са обявени за пилотни и там са монтирани и успешно работят системи за дистанционно отчитане разхода на електроенергия.
На срещата, ръководена от Алисия Гонзалес (Испания) – координатор на проекта, присъстваха представители на партньорските организации от Испания, Ирландия, Германия и България. Община Септември бе представена от  Атанас Танев – секретар на общината.
Чрез презентации партньорите докладваха свършеното до момента, а след станалите коментари и дискусии се уточниха дейностите, които трябва да се извършат до финала на проекта – края на юли 2015 г.  Беше отчетено, че проектът се развива много добре и има реален шанс да постигне целта си в предвидения срок.
Договори се заключителната среща за отчитане на резултатите по проекта да бъде от 21.09. до 25.09.2015 г. в Дъблин /Ирландия/. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар