сряда, 10 юни 2015 г.

Борят престъпността в общината с монтиране на камери за видеонаблюдение



За постигане на по-добри резултати при осигуряване на обществения ред и противодействие с престъпността в обслужваната от РУ „Полиция” – Септември територия е необходимо като основна цел на община Септември да залегне започване изграждането на система за видеонаблюдение. Това е написал началникът на управлението гл. инспектор Стефан Божилов в информация за Общинския съвет.
Той уточнява, че в тази връзка със заповед наминистъра на вътрешните работи от тази година са утвърдени критерии, в съответствие с които се определят местата за изграждане на системата и минималните функционални изисквания към нея. Насоките, зададени в утвърдените критерии, се използват от служителите на МВР при депозирано искане за оказване на съдействие от страна на органите на местната власт, които след запознаване с конкретни препоръки предоставят в ОД МВР за становище изготвен проект.
„Ръководството на РУ – Септември смята, че кратки срокове е необходимо да се предприемат действия от местната власт за здапочване процедура по изграждане на система за видеонаблюдение. Това безспорно би довело до по-добри резултати при превенцията, борбата с престъпността и нарушаването на обществения ред и спокойствието на гражданите и би получило широк обществен отзвук сред населението на общината”, пише началникът на управлението.
От информацията за взаимодействието между РУ „Полиция” и Общинската администрация става ясно, че през изминалата 2014 г. най-голяма разкриваемост на престъпленията има във Ветрен дол – 93,33 процента, следвано от Бошуля, Славовица и Варвара – 80 процента. В Септември са разкрити 70 процента от извършените престъпления, а най-ниска е разкриваемостта в Долно Вършило – 22,33 процента

Няма коментари :

Публикуване на коментар