вторник, 30 юни 2015 г.

Започнаха неизбежни ремонтни дейности в ОДЗ №1 "Приказен свят" гр.Септември


 През учебната 2006/2007г. в ОДЗ 1 са реализирани дейности по общински  проект ,,Реконструкция  и модернизация на сградния фонд и системите за енергопотребление”. Те са включили: саниране на сградата, подмяна на дограмата с PVC, ремонт на покрива - битумно покритие, монтаж на пластмасови улуци и др. По това време детското заведение не е било на делегиран бюджет и ремонтът се извършва от Общината, ръководена тогава от г-н Томи Стойчев. Сключени са договори с фирми подизпълнители от София,  Велико Търново,  Дупница и Смолян.
  Проблемите след извършените строително-монтажни дейности започват още на следващата година - паднали битумни керемиди, скоби на улуци, паднала мазилка от комините на покрива. Директорът на ОДЗ 1 "Приказен свят" - г-жа  София Лазарова казва, че и досега не знае колко е струвал ремонтът на детското заведение и дали въобще обектът е бил приет от строителен надзор. Половината от новите монтирани прозорци не са отваряеми, а другите нямат механизъм за полуотваряне, който е най-предпочитаният начин при помещения с малки деца. Липсват достатъчно комарници. Освен това не са били обърнати прозорците в долната си част отвътре в занималните. По време на ремонта са изпочупени дървените предпазни решетки  на радиаторите в повечето групи.
 След "успешното" реализиране на проекта, сега започна неизбежен ремонт на детското заведение. Предстои изкърпване на мазилки в занималните, боядисване и подмяна на подови настилки в спалните и занимални помещения на групите, подмяна на счупените предпазни решетки на радиаторите. Трябва и да се обърнат прозорците в долната им част. БАБХ е направило предписание да се освежат и хигиенизират складовите помещения и кухненския блок. В момента се ремонтират групите на 2-рия етаж. През месец август предстоят и останалите дейности, след като заведението временно преустанови работата си с деца. Само това е начинът преди 01.09. да се приключи с почистването и подреждането във всички помещения за успешно стартиране на новата учебна година.

Няма коментари :

Публикуване на коментар