сряда, 24 юни 2015 г.

Млади таланти изнесоха благотворителени концерти за Ивайло



Младият пианист Георги Василев изнесе концерт-рецитал в зала „Маестро Георги Атанасов“ - Пазарджик като част от благотворителната кампания в помощ на 7-годишния Ивайло Миленков от Септември. Момчето страда от детска церебрална парализа и родителите му нямат възможност да финансират неговото лечение в чужбина.
Залата събра ценители на класическата музика от Септември и Пазарджик, които пуснаха своите дарения в касата във фоайето, за да помогнат да се сбъдне мечтата на едно дете да ходи и да тича заедно със своите приятели.
Талантливият Георги е наш съгражданин и син на свещеник Йордан Василев. В момента е ученик в осми клас на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София. Учи пиано в класа на именития педагог Дарина Кантарджиева. В програмата на неговия концерт бяха включени произведения на Бах, Хайдн, Шопен, Лист, Шуман, Дебюси и Рахманинов.
Събраната сума от 1050 лв. бе предадена на семейството на Ивайло Миленков за предстоящата му рехабилитация в клиника в Полша. Родителите благодариха на всички, които се включиха в благородната инициатива и изразиха своята съпричастност и милосърдие.
Благотворителен концерт в подкрепа на Ивайло беше изнесен и в ДКТ "Константин Величков" в областния град. Събраната сума е 3 300 лева. Деца, заедно с учители от Ресурсния център, бяха подготвили интересната музикално-танцова програма „От любов към България и към децата на България”. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар