сряда, 24 юни 2015 г.

Откриха спортна площадка в Септември с голям футболен турнир



С голям футболен турнир „Юни 2015” в Септември беше открита втора спортна площадка с изкуствено тревно покритие. Тя се намира в двора на недовършената гимназия и е на стойност 126 357 лв. без ДДС. Финансирана е изцяло от фонд „Земеделие” с европейски средства, а строител е „Консорциум техноком” – София. 
Отец Николай освети новото съоръжение, а кметът на общината Петър Бошев преряза лентата. „Истински съм щастлив да открия тази многофункционална площадка, на която ще се развиват различни видове спорт. Тук ще играят нашите деца и родителите ще са спокойни, че не стоят по цял ден пред компютрите или пък не попадат под вредно влияние на улицата. Треньорите ще могат да наблюдават футболните срещи и да откриват млади таланти. Някои от децата ходят до Пазарджик да играят тенис на корт. Смятаме за лятото да наемем треньор и той да се занимава с тях в Септември. Площадката ще има охрана и тя ще се грижи за опазването на съоръжението. До нея ще има паркинг, ще поставим и пейки за зрителите. В съседство ще построим и площадка с лостове и успоредки за силови спортове. Ще монтираме и осветление и се надявам посещаемостта да е голяма като при площадката срещу Младежкия дом, където се записват да играят с дни напред”, каза в обръщението си кметът.
Във футболния турнир участваха 12 отбора от Септември, Бошуля, Симеоновец, Злокучене, Лозен и Белово. Най-напред играха децата до 18 г. За най-добрите имаше статуетки и грамоти, връчени от кмета Бошев. Голмайстори с по 4 отбелязани гола станаха Райчо Гаджев и Денислав Гугутков. Най-добър вратар е Георги Чавдаров, най-добър защитник – Георги Минчев, най-полезен играч – Илия Парев, а награда за най-малък участник получи Атанас Бойчинов.
При големите двубоите бяха много оспорвани, прехвърчаха и опасни искри. На финала отборът на „Рьофикс” – Симеоновец се наложи над Лозен и спечели първото място. Трети остана тимът на общината, а четвърти – Ветрен дол. За първите 4 отбора имаше купи. Кметът Бошев връчи статуетки за най-добър вратар – Димитър Яков от „Рьофикс”, най-добър защитник – Вангел Симонов от Лозен, голмайстор стана Атанас Велев – Крауч с 6 попадения, а най-добър футболист – Стоян Димитров от Ветрен дол. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар