сряда, 24 юни 2015 г.

Кметове сигнализират полицията за незаконно разстилане на асфалт



Две жалби до началника на РУ „Полиция” в Септември за извършени самоуправни действия и разстилане на фрезован асфалт по улици са подали кметът на Лозен Георги Цанков и на общината Петър Бошев. Асфалтът е предоставен от Агенция „Пътна инфраструктура” след започналия ремонт на автомагистрала „Тракия” и се складира на определени места, като след това ще се определят улици, на които ще бъде използван за запълване на дупки.
В жалбата си Цанков пише, че на 17 юни асфалтът е извозен до ул. „Четвърта” в Лозен, а на 22-ри и 23-ти е трябвало да се направят нови курсове. Създадена е организация  след доставянето на материала с автогрейдер да се се извърши необходимото подравняване. На 20 юни обаче двама мъже с фадрома на фирма „Рачев” започнали да разстилат асфалта. „Тези техни действия пречат за предварително планираната работа, която трябваше да извършим. Създадоха напрежение и недоволство сред живеещите на ул. „Четвърта” в с. Лозен”, пише Цанков. Той моли за съдействие, за да бъде спряно самоуправството в селото.
С писмото си кметът Петър Бошев също сигнализира началника на септемврийската полиция за извършени самоуправни действия и разпореждане с вещи, собственост на община Септември, и настоява да бъдат извършени издирвателни дейности за установяване на виновното лице. „По нареждане на община Септември част от фрезования асфалт е складиран на ул. „20 април” На място са били извозени пет курса с приблизително 150 т асфалт. Последният курс е направен на 21 юни около 19 ч. На следващата сутрин около 05 – 06 часа неизвестно лице, управляващо жълта фадрома, без разрешение на община Септември, самоволно започнало да разстила складирания асфалт. Пробутването му е станало върху образуваните локви от проливните валежи през последното денонощие. Последното е довело до пълното унищожаване на асфалта, тъй като същият вече е примесен с кал и е негоден за използване”, обяснява в писмото си Бошев.
Той отправя молба да бъде образувано досъдебно производство, за да се установи кой и при какви обстоятелства е разпоредил и разстлал фрезовария асфалт, собственост на общината. Кметът изразява и желание да бъде конституиран като граждански ищец.
„Има правила, по които трябва да се работи. Призовавам да се спре с тези своеволия, защото те не водят до нищо добро. Нямам нищо против да се приеме помощ от когото и да е, но това трябва да стане по законния начин и първо да се уведоми общината. Изглежда този път предизборните страсти започнаха твърде рано и от това хората не печелят, напротив – губят, какъвто е случаят с унищожения асфалт. Общината ще направи всичко, което е в правомощията й, за да бъдат пресечени тези своеволия. Още веднъж призовавам към толерантност в името на жителите на общината”, заяви кметът Петър Бошев, коментирайки подадените сигнали.

Няма коментари :

Публикуване на коментар