сряда, 10 юни 2015 г.

Шест наши деца с национални награди



Тържество по награждаване на участниците в Националния конкурс “Казанлъшка роза” се състоя в Казанлък. Той се организира от МОН, НДД и ОДК „Св. Иван Рилски“ в града и в него участват над хиляда ученици. Провежда се в рамките на ежегодния Празник на розата и е един от най-популярните ученически конкурси в страната.
Тази година четири деца от клуб „Християнско изкуство“ при Детския комплекс в Септември се класираха на призови места. Ученичката Савина Кушева (10 г.) взе Специална награда на Националния дворец на децата в направление „Изящно изкуство” за своята прекрасна рисунка на тема розобер.
Третокласничката Десислава Вокудинова се класира на първо място в направление „Приложно изкуство” - природни материали, със своята красива роза, изработена от захарно тесто. А Мария Василева Добрева (13 г.), която беше вложила доста труд и старание в изработването на българска девойка с рози от папие маше, заслужено получи първа награда в направление «Приложно изкуство» – макети. Талантливата Дара Копанова (10 г.) беше изваяла от глина красиво ангелче с роза, което получи втора награда в направление «Приложно изкуство» – керамика.
Децата по СИП-религия при СОУ «Хр. Ботев» участваха в конкурса с литературни творби в направление «Етнография» и за поредна година получиха признание за своите разкази. Петокласниците Василена Манджукова и Светлозар Джоков взеха второто и третото място в раздел «Проза».
Отличените ученици получиха медали, дипломи и различни предметни награди. Нашите талантливи деца успяха да посетят и най-голямата забележителност на града – Казанлъшката гробница, разгледаха с интерес и Музея на розата. Направиха си снимки и купиха сувенири за спомен от този красив български град.

Няма коментари :

Публикуване на коментар