четвъртък, 14 май 2015 г.

Скандал с музикален конкурс 13.05.2015 0 333 Диригентът на представителна формация ''Гласовете на Орфей'' към ОДК Пазарджик Георги Иванов ни потърси, за да сигнализира за некомпетентност и пристрастност спрямо журирането в провелия се през почивните дни фестивал на любителското фолклорно творчество в гр. Септември. Освен че групата от 26 деца е класирана на второ място, Георги Иванов лично е засегнат от думите на журито, че песните представени от децата в неговата група са ''скучни'' и ''монотонни''. Общо 100 деца се обучават в представителна формацията ''Гласовете на Орфей'' към ОДК Пазарджик, дирижирана от Георги Иванов. Децата на възраст от 3 до 18 години имат завоювани множество призови места и златни медали от престижни фолклорни форуми. През този уикенд обаче остават неоценени и обидени от провелия се в гр. Септември фестивал на любителското фолклорно творчество ''Да съхраним българското''. 26 деца от малката певческа група са оценени на 2-ро място. Потърсихме Таня Щерева по телефона, но тя отказа да коментира пред камерата ни. Георги Иванов подчерта, че по никакъв начин не подценява способностите на групата от Капитан Димитриево класирана на първо място, с диригент Иванка Паунова, която е сред значимите фигури в музикалния фолклор, а се чувства лично засегнат от отправените срещу него некомпетентни обвинения.



Жителите на Ветрен отбелязаха празника на града на 9 май. Традиционният събор бе организиран от кметството и читалище „Хр. Смирненски - 1904”. Кметът на общината Петър Бошев поздрави всички и им пожела добро настроение и бъдещи успехи. Кметът на Ветрен Радослав Лютаков  награди с плакет и грамота европейския шампион по силов трибой за мъже в категория до 93 кг Борислав Адов.
В празничния концерт взеха участие деца от местната ЦДГ,  съставът за народни танци и детският танцов състав към читалището, група „Славееви гласове” от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, съставът за народни танци от Ковачево, Ансамбъл „Пазарджик” и ветренската певица Дима Адова. Концерт изнесоха естрадният певец Илия Ангелов и поп фолк певицата Пламена. Празникът завърши с тържествена заря. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар