сряда, 27 май 2015 г.

Локомотив /Септември/ отпразнува с шампанско спечелената купа




Отборът на „Локомотив” /Септември/ получи купата за спечеленото първо място в „Б” ОФГ. Това стана на тържество на градския стадион навръх 24 май, след последния домакински мач срещу Капитан Димитриево, спечелен с 1:0  от нашите с гол на Димитър Табаков в третата минута. Веднага след последния сигнал на съдията Георги Димитров футболистите бурно изразиха радостта си и загърмяха бутилки с шампанско. Купата връчи дежурният делегат на срещата и председател на Дисциплинарната комисия на ОС на БФС Стефан Ненчев.
Кметът на община Септември Петър Бошев, който е и централен нападател на локомотивци, поздрави съотборниците си със спечелването на първенството. „Тази купа е очаквана дълго и е напълно заслужена. Намерихме си мястото – в по-горната „А” ОФГ. „Локомотив” винаги е имал своите играчи и е играл на ниво, но начело с треньора Георги Ватев намери своя облик. Хубавото е, че 80 процента от момчетата са местни. Играхме добър, класен футбол и не случайно не познаваме вкуса на поражението – два кръга преди края имаме 17 победи и две равенства! А когато през 2011 г. встъпих в длъжност като кмет, отборът почти не съществуваше. Трябваха ни две години, за да върнем момчетата и ето че успехите не закъсняха. Надявам се и през новия сезон да покажем ниво. Отново ще разчитаме на местни играчи, искаме да развием тук футбола. Децата са много запалени и това е обещаващо за бъдещето”, каза Бошев.
Той награди всички футболисти с фланелки, грамоти и малки фигурки на играч, ритащ топката. Треньорът Георги Ватев получи почетния знак на кмета на общината. Той заяви, че първото място е заслуга на добрия колектив и не може зда отличи някой от играчите. „Имам достатъчно опит и ще се справя така, че и в по-горната група да сме едни от най-добрите. Ще разчитам на същите играчи, но може и да направим няколко нови попълнения. Както се казва, апетитът идва с яденето – ще се борим за победа във всеки от предстоящите мачове и, ако финансовото състояние позволява, ще отправим поглед и към „В” ОФГ”, каза треньорът. Играещият президент на клуба Васил Григоров също изрази оптимизъм: „Днес е празник на футболната общност в Септември. След 4 годшини агония отборът най-накрая „възкръсна” и излезе от кризата. Благодаря на община Септември за всичко, които направи за нас. Благодаря на Управителния съвет на клуба и по-специално на кмета Петър Бошев и Владко Кадийски, както и на всички наши спонсори. Пожелавам на отбора попътен вятър и повече голове в „А” ОФГ.”  
Отборът на „Локомотив” приключва първенството с наистина впечатляващи резултати. Той не е победен, а е вкарал цели 73 гола! Вратарят и капитан на отбора Георги Стойчев е допуснал в мрежата си само 6 гола и в повечето от срещите тя е оставала „суха”. Той е най-добрият сред стражите в групата. Голмайстор на септемврийци е Димитър Табаков, който е нанизал в противниковите врати 15 гола. 



Няма коментари :

Публикуване на коментар