четвъртък, 14 май 2015 г.

Проведоха спортен празник в СОУ „Христо Смирненски“



Спортен празник, подготвен от учениците от седемте полуинтернатни групи /ПИГ/, беше проведен в СОУ „Христо Смирненски“ – Септември. Групите са формирани по проект „Подобряване качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес BG05/POOO/-3.1.06“, съфинансиран от ЕСФ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2007 – 2013 г. Всички те всекидневно и активно се включват в мероприятия за отбелязване на бележити дати от българската история, от българския  народен и природен календар, запознават се чрез презентации с интересни събития, личности или любопитни факти като допълнителна информация към уроците.
Очакването на спортния празник и подготовката бяха свързани с много емоции. Но кулминацията на празника настъпи, когато започнаха игрите. Всяка група от ПИГ имаше наименования на отборите си и плакати, изработени от учениците.
Първокласниците бяха най-притеснени, но се представиха много успешно и предизвикаха усмивки на умиление и аплодисменти. Проведе се състезание с щафети, с обръчи и игри за най-умел и бърз велосипедист. А ПИГ II клас се състезаваха с тротинетки. Имаше и състезание за най-добър стрелец между групите на 3 и 4 клас, което беше много оспорвано. По-големите деца шумно изразяваха емоциите си, преживяваха радостно победите и „трагично“ загубите.
Най-добрите състезатели бяха наградени от директорката Мирослава Стоянова с грамоти, футболни топки, пъзели, флумастри, боички, въжета и лакомства. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар