четвъртък, 14 май 2015 г.

Наши ученици с престижни награди от национален фестивал



Единадесет ученици от ІІ до ІХ клас на СОУ „Христо Ботев“ - Септември участваха в Националния фестивал на авторска драматургия и театър на английски език в Сандански – национален кръг. Правото си на участие в този престижен конкурс, проведен от 24 до 26 април, те заслужиха след успешното си представяне в областния кръг. Фестивалът бе организиран от МОН  с подкрепата и участието на Британски съвет, България.
Учениците се представиха в първа възрастова група със свой авторски драматургичен материал на тема „Парти за рожден ден“. В постановката, изпълнена изцяло на английски език, те се състезаваха с ученици от цялата страна под ръководството на учителките си по английски език Галина Дишкова и Малина Тонева. Нашите деца демонстрираха езикови компетентности, вокални качества и силно сценично присъствие. Постановката на септемврийци се отличаваше с много добро цялостно изпълнение на групата – всички бяха концентрирани и обединени в усилията си да внушат идеята и пресъздадат атмосферата на един рожден ден.  Всеотдайността на начинаещите актьори и многобройните репетиции бяха възнаградени с отличие за най-добро групово изпълнение, най-естествен диалог и най-професионална сценография. Ученичката Кристина Златкова спечели приза за най-добра женска роля.
След получената висока оценка от международно жури, ученическата театрална трупа с нови идеи и самочувствие възнамерява да продължи с бъдещи проекти.

Няма коментари :

Публикуване на коментар