четвъртък, 14 май 2015 г.

Стотици деца подготвиха изложба за Деня на Земята




Общинска изложба на детски творби от природни и отпадъчни материали, посветена на 22 април - Ден на Земята, беше открита от кмета Петър Бошев. Конкурсът се организира за осма поредна година от община Септември и Детския комплекс с цел да се стимулира и популяризира творчеството на децата, а също така да се провокира гражданското съзнание на местното общество към по-активни действия по опазването на природата и околната среда. В подготовката на изложбата се включиха стотици деца и ученици от детски заведения и училища.
Международният ден на Земята и темата за опазване на планетата и за оползотворяването на природните продукти и отпадъците провокираха безброй творчески идеи у децата. С присъщото си вдъхновение и с подкрепа от учителите си те  изработиха уникални експонати от ненужни изделия от пластмаса и найлон, а също и от разнообразни природни материали, за да им вдъхнат живот и да създадат красиви произведения на приложното изкуство.   
Всички присъстващи на изложбата бяха възхитени от невероятните детски хрумвания за претворяването на различни отпадъчни и природни материали в чудни макети, пана, цветни картини, вази, фигури и всевъзможни произведения на детското творчество.
Кметът на община Септември – Петър Бошев отправи сърдечни поздрави и пожелания към участниците и връчи над 70 индивидуални и колективни грамоти за отлично представяне, придружени с предметни награди.
Накрая всички присъстващи опитаха от вкусните сладки, дарени от Ваня Крумова, както и от продуктите на цеха за царевични пръчици от  Симеоновец.

Няма коментари :

Публикуване на коментар