четвъртък, 14 май 2015 г.

Ветерани получиха медали за 70 г. от края на войната



Тържествено честване на 70-годишнината от края на Втората световна война и победата над фашизма се проведе на 9 май в Септември. Ветерани, офицери от запаса и жители на общината положиха венци и цветя в знак на признателност пред паметника на загиналите във войната.
Гости на тържеството бяха кметът на общината Петър Бошев, секретарят Атанас Танев, кметът на Бошуля Любен Христосков, председателят на Общинската организация на БСП Петя Цанкова, председателят на русофилите в град Септември Борислав Раков, г-н Чиляшев, бившият кмет на общината Никола Попов, офицери от запаса от Ветрен, Бошуля и Ветрен дол, а от Областния съвет на офицерите и сержантите в Пазарджик - Филип Серафимов (военен кореспондент) и Минка Илиева (писател).
Приветствено слово към ветераните от войните, офицерите от запаса и гостите изнесе полк. Борислав Клисурски. Той прочете доклад за боевете през Втората световна война. Поздравителни слова към ветераните поднесоха Петър Бошев, Петя Цанкова и Борислав Раков.
Юбилейни медали от кмета на общината Петър Бошев получиха присъстващите ветерани - Златко Сестримски и Стоимен Айтов от Септември, Васил Влайков от Виноградец, Темелко Лазаров от Симеоновец, който след броени дни навършва 102 години, Борис Етов и Никола Станчев от Ветрен.
Областният съвет на офицерите и сержантите от запаса награди с медал Петър Бошев, под чийто патронаж се провежда събитието за поредна година и който оказва активно съдействие на ръководството на съюза на ветераните. Елка Христова също получи медал като потомка на ветеран и секретар на Общинското ръководство на ветераните. Полк. Клисурски беше награден като председател на двете организации — Съюз на ветераните от войните и Общински съюз на офицерите и сержантите. Медал за активна дейност, организиране и доставяне на гаубицата в Септември, оръдието и танк Т72 в Бошуля получи кметът на селото Любен Христосков.

Няма коментари :

Публикуване на коментар