четвъртък, 14 май 2015 г.

„Бразилците” от „Сантос” спечелиха за 9-и път националния футболен турнир




Непобедимият отбор на „Сантос” /Септември/ спечели 18-ото издание на Националния ромски футболен турнир, който се проведе от 1 до 3 май на стадион „Локомотив” в общинския център. Турнирът бе организиран от РФС „Сантос”, съвместно с община Септември и фондация „Септември - Рома”. БФС в лицето на президента Борислав Михайлов осигури предметните награди – екипи за медалистите, купи, 10 топки за тимовете и още 10 за самия турнир, съобщи гл. специалист ЕИВ в Общинската администрация Трайко Панев.
Кметът Петър Бошев откри традиционната футболна надпревара като символично подаде първия пас от центъра на игрището. Той призова към феърплей пристигналите 30 отбора от цялата страна, които воюваха да детронират миналогодишния победител „Сантос”. „Бразилците” обаче не допуснаха изненада и грабнаха златото за девети път, превръщайки се в легенда! В първия си мач септемврийци победиха Злокучене с 1:0. Във втория и третия спечелиха служебно заради отказ на противниците. На полуфинала надделяха над Чирпан с 1:0, а на финала прегазиха Черногорово с 2:0. В спор за третото място Чирпан победи Ихтиман с дузпи.
Победителите получиха сумата от 1 000 лв., сребърните медалисти – 600 лв., а класираните на трето и четвърто място – по 200 лв. В края на турнира с по 50 лв. бяха наградени най-добре представилите се футболисти. Голмайстор стана Асен Тодоров от Чирпан с 6 гола. Всички останали бяха от „Сантос”: вратар – Иван Найденов, защитник – Максим Цветков, най-техничен футболист – Илиян Гочев и най-млад футболист – Райчо Минчев. Отборът на Чирпан беше отличен като най-коректен тим. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар